Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Tieto, toiminta ja antaumus


(Kolme lähestymistapaa henkiseen ja henkiseen kehitykseen)

Tieto (Jñana), Toiminta (Karma) ja Antaumus (Bhakti)

Jñana -joogan (tiedon jooga) harjoittamisessa keskitytään tutkimaan henkisen todellisuuden perimmäistä luonnetta ja pyritään näkemään kaiken ykseys.

Jñana tarkoittaa viisautta ja Jñana Yogan polulla käytetään meditaatiota, itseopiskelua (svadhyaya), pyhien kirjoitusten tutkimista ja satsangia (ajan viettäminen totuudenetsijien seurassa) itsetietoisuuden ja erotuskyvyn kehittämiseksi.

Kun olemme tietoisempia minä-tunteemme ehdollisesta luonteesta (mielipiteidemme, ajatustemme ja kokemustemme suhteen) voimme tulla tietoisemmiksi korkemmasta Itsestä, joka on aina läsnä näiden jatkuvasti muuttuvien mielen tilojen takana. Suurempi tietoisuus omista ehdollistumisista ja olettamuksistamme johtaa myös myötätuntoon muita kohtaan – jopa niitä, jotka tulevat hyvin erilaisista lähtökohdista.

Karma-jooga (epäitsekäs palvelu) keskittyy epäitsekkääseen toimintaan ja työskentelyyn.

Karma tarkoittaa kirjaimellisesti toimintaa, ja Karma Yogan polku sisältää sevan tai epäitsekkään palvelemisen (muille ihmisille, yhteisölle, perheelle tai pyhille henkilöille) keinona päästää irti kiintymyksestä ja oppia näkemään kaikkialla vallitseva henki – jopa näennäisesti erilaisissa ihmisissä ja eläimissä.

Bhakti-joogan (henkisen rakkauden jooga) käytäntöjä ovat mantrojen toisto, henkiset laulut ja henkisten opetusten jakaminen.

Henkisyys on yhtä kuin kuin sisäinen tietoisuus. Se on tila tai kyky havaita, tuntea tai olla tietoinen tapahtumista, mielenliikkeistä tai aistimuksista. Tällä tietoisuudentasolla tarkkailija voi vain havainnoida kokemukset ilman, että analysoi niitä tarkemmin tai antaa niiden herättää tunnereaktioita.

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2024

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 21 – 23.6.2024 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat