Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Meditaation kuusi oppituntia

Kun olet oppinut meditoimaan, alat tutkia omaa mieltäsi ja löydät itsestäsi uusia ulottuvuuksia.

Tiedämme paljon fyysisestä kehosta, mutta entä mieli? Onko se olemassa? On. Se on itsenäinen kokonaisuus, vaikka se onkin vuorovaikutuksessa kehon kanssa. Esimerkiksi kun vatsasi kiristyy ollessasi ahdistunut, koet mielen ja kehon välisen yhteyden. Mieli on aiheena ilman muuta syvä ja monimutkainen, mutta meidän on ymmärrettävä yksi asia… mieli ei ole aivot.

Kun meditoit, kyky keskittyä ja nauttia meditaatiosta vaihtelee harjoittajien elämässä päivästä toiseen. Yhtenä päivänä meditaatio sujuu loistavasti, seuraavana päivänä vaikeammin. Mieli on elävä kokonaisuus, jolla on keho, terveys, ympäristö, kiinnostuksen kohteet, tavoitteet, kehitysvaiheet ja muut ominaisuutensa. Näiden asioiden tuntemus auttaa harjoittajia heidän sisäisissä ja ulkoisissa kamppailuissaan itsensä oivaltamisen polulla. Mielen mahdollisuudet ovat todellakin tutkittavissa, ja meillä on käytettävissä erinomaisia työkaluja.

Ananda Margan meditaatiojärjestelmä sisältää kuusi oppituntia:

  1. Ensimmäinen oppitunti (Iishvara pranidhana)

Mielen virtaus ohjataan kohti päämäärää soveltamalla henkilökohtaista mantraa, jota toistetaan tietyssä chakrassa (psyykkinen energiakeskus).

  1. Toinen oppitunti (Madhuvidya)

Siinä käytetään henkilökohtaista mantraa, joka auttaa luomaan kosmisen tunteen aina, kun suoritetaan mitä tahansa toimintaa. 

  1. Kolmas oppitunti (Tattva dharana)

Keskittymisen tekniikka, joka vahvistaa mieltä ja valmistelee sitä muita oppitunteja varten.

  1. Neljäs oppitunti (Pranayama)

Hengitystekniikkaa käytetään hengityksen ja siten mielen hallintaan.

  1. Viides oppitunti (Cakra shodhana)

Cakra shodhana tarkoittaa kirjaimellisesti “chakran puhdistamista”. Tämä tekniikka puhdistaa ja vahvistaa eri keskuksiin liittyviä hermoja, rauhasia ja energiakanavia.

  1. Kuudes oppitunti (Dhyana)

Tämä on oppitunneista edistynein. Siinä käytetään hienovaraisia ajatuksia ohjaamaan mieli kohti Korkeinta.

Asianmukaisen tiedon ja henkilökohtaisen opastuksen avulla kuka tahansa voi päättää astua tälle polulle ja edistyä sen myötä luonnollisen kehityksen ja täyttymyksen tavoittelussa.

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2023

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 23 – 25.6.2023 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat