Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Yhteismeditaatio

Ananda Marga tarkoittaa tietä sisäiseen onneen. Kaikilla joogakoulukunnilla on ollut jo tuhansien vuosien ajan ajatus siitä, että onnellisuus on ominaisuus meissä itsessämme ja että ulkoiset kokemukset kuten aineellinen menestys vain laukaisevat tuon sisäisen onnentunteen. Joogan tarkoituksena on ollut löytää tuo sisäinen onni ja oppia siten elämään pyyteettömänä ja vailla omia etuja harmoniassa muun luomakunnan kanssa.

Tee meditaatiota samanhenkisten ihmisten kanssa kauniissa paikassa tai yksin ulkona luonnossa. Osallistu viikoittain, yleensä sunnuntai-iltaisin, ryhmämeditaatioon.

Ananda Marga -harjoituksen perusta on katettu säännöillä, joita kutsutaan “16 kohtaa” (16 Points), jotka ohjaavat harjoittajaa sekä henkisillä että sosiaalisilla puolilla. Se koostuu henkilökohtaisesta hygieniasta, meditaatiosta, jooga-asanoista (mudrat ja bandhat), kahdesta erityistanssista (kaos’ikii ja tandava) sekä erilaisista sosiaalipalveluista. Laktovegetaarinen ruokavalio ja paasto ovat myös olennainen osa joogaharjoitusta. Ananda Margan tavoitteena on:

“Itsensä toteuttaminen ja kaikkien hyvinvointi