Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Ohjattu opetus

Mitä ovat 16 kohtaa ja mitä ne vaikuttavat kehoon ja mieleen?

Kun tavoitteemme on saavuttaa onnellisuus ja kokemus ykseydestä, niin 16 kohtaa ovat käytännön ohjeita, jotka auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme oikeanlaisen fyysisen ja henkisen toiminnan avulla.

16 kohtaa eivät ole rituaaleja, vaan tiedettä kehosta ja mielestä. Se on tiede, jota kuka tahansa voi seurata.

Keho koostuu monimutkaisesta rauhasjärjestelmästä, joka on tärkeä fyysisen terveyden ja henkisen vakauden ylläpitämisessä. Kun näiden rauhasten biokemia ei toimi kunnolla, keho sairastuu tai mieli hämmentyy. Monet näistä rauhasista liittyvät erilaisiin tunteisiin, kuten ahdistukseen, pelkoon, toivoon, vihaan, myötätuntoon jne.

On selvää, että rauhasten tasapainoista toimintaa edistävien oikeiden tapojen avulla keho voidaan tehdä terveeksi ja mieli rauhoittuu.

Ensimmäiset kahdeksan kohtaa 16 kohdasta ovat ohjenuorana fyysiselle aktiivisuudelle ja sitä kautta ne vaikuttavat henkiseen tilaan. Näitä voidaan kutsua psykofyysisiksi.

Kohtia 9-16 voidaan kutsua psyko-spirituaalisiksi. Niiden lähtökohta on psyykkisten olosuhteiden, ja erityistarkoitus on siis ohjata mieli kohti henkistä päämäärää. Siten näiden psykofyysisten ja psykospirituaalisten ohjeiden mukaisella toiminnalla voimme saada koko kehon ja mielen hallintaamme ja siten saavuttaa elämämme tarkoituksen tässä kosmisessa järjestyksessä.

16 kohdan on havaittu edesauttavan monien sairauksien parantumista ja yleistä terveyden kohentumista. Kärsimme nyky-yhteiskunnassa monenlaisista fyysisistä, psyykkistä ja henkisistä sairauksista, mikä johtuu suurelta osin väärien ja haitallisten ihanteiden ja käytäntöjen leviämisestä.

16 kohtaa ovat kuitenkin käytännöllinen lähestymistapa elämään. Kutsumme sinut kokeilemaan mitä tahansa kohtaa erikseen ja katsomaan, edistääkö se fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Tämä videosarja antaa aiheesta lisätietoja >>

 

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2024

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 21 – 23.6.2024 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat