Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Keitä me olemme

Olemme Ananda Margan jäseniä. 

Ananda Marga tarkoittaa tietä sisäiseen onneen.

Kaikilla joogan koulukunnilla on ollut jo tuhansien vuosien ajan ajatus siitä, että onnellisuus on ominaisuus meissä itsessämme ja että ulkoiset kokemukset kuten aineellinen menestys vain laukaisevat tuon sisäisen onnentunteen. Joogan tarkoituksena on ollut löytää tuo sisäinen onni ja oppia siten elämään pyyteettömänä ja vailla itsekästä oman edun tavoittelua, harmoniassa muun luomakunnan kanssa.

Klassinen joogan järjestelmä, jonka systematisoi Maharishi Patainjali 2100 vuotta sitten, koostuu kahdeksasta osasta ja se tunnetaan nimella Astanga-jooga. Swami Vivekananda kutsui sitä Raja-joogaksi (“kuninkaiden jooga”). Ananda Marga jooga on Rajadhiraja-jooga (“kuninkaiden kuninkaan jooga”). Tätä termiä käytti Astavakra ensimmäisen kerran yli 2000 vuotta sitten.

Shrii Shrii Anandamurti uudisti Patainjalin kahdeksanosaista järjestelmää. Hän liitti mukaan alkuperäisen tantra sadhana käytäntöjä ja meditaatiotekniikoita, jotka olivat kadonneet tai jätetty huomiotta. Hän selkeytti ja korjasi väärintulkintoja ja esitteli uusia käytäntöjä, jotka tekevät siitä nykyaikaan soveltuvan. Tantra on alkuperäinen henkitiede, jota opetettiin ensimmäisen kerran Intiassa yli 7000 vuotta sitten.

Joogien mukaan hyvä fyysinen terveys on edellytys sisäiselle harmonialle. Ananda Margan alkeiskurssit sisältävät opetusta asanoissa eli liikesarjoissa ja antavat helpon tavan ylläpitää yleiskuntoa ja terveyttä. Jatkokursseilla paneudumme enemmän joogan filosofiseen puoleen, kasvisravintoon ja meditaatioon.

Ananda Marga on vanhin astangajoogaa opettava järjestö Suomessa, rekisteröity 1972. Ananda Margan toiminta on vilkkainta Helsingissä ja Tampereella. Meditaation opetusta järjestetään myös muissa kaupungeissa. Opettajiimme voi ottaa myös suoraan yhteyttä ja kysyä joogaan liittyvistä asioista.

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2023

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 23 – 25.6.2023 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat