Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Perustaja

Ananda Margan perustaja Shrii Shrii Anandamurti syntyi pienessä Jamalpurin kaupungissa Intiassa vuonna 1921.

Jo Anandamurtin lapsuus ja monet siihen liittyvät asiat mm. hänen kykynsä ymmärtää eläinten kieltä ja ennustaa ihmisille tulevaisuutta antoivat hänen perheelleen viitettä tulevasta henkisestä suuruudesta.

Opiskeluaikoinaan Anandamurti asui Kolkatassa, jossa hän antoi ensimmäisen hengellisen vihkimyksensä tapansa parantaneelle roistolle Kalicharanille ollessaan vasta 18-vuotias. Kalicharanista tuli myöhemmin munkki ja Anandamurtin harras oppilas Kalikananda Avadhuta.

Vuonna 1955 Anandamurti perusti järjestön Ananda Marga Pracaraka Samgha (AMPS), tarkoituksenaan jakaa opetusta tiestä, joka johtaa onnellisuuteen. Sitä ennen hän oli opettanut useille henkilökohtaisest astanga joogaa.

Lyhyessä ajassa Ananda Marga laajensi toimintansa ympäri Intiaa koulujen, lastenkotien ja ruuanjakelupisteiden muodossa. Anandamurtin merkittävimpiä opetuksia oli hädänalaisten ihmisten pyyteetön auttaminen. Ananda Marga laajensi toimintansa Intian sisältä kaikkialle maailmaan yli 150 maahan.

Elämänsä viimeiset parikymmentä vuotta Anandamurti omisti Intian karuimmalle ja köyhimmälle alueelle Purulian lääniin Länsi-Bengaliin perustamansa Ananda Nagarin, ilon kaupungin kehittämiseen. Ananda Nagar käsittää laajan 125 neliökilometrin alueen, johon kuuluu 55 kylää.

Anandamurtin unelmana oli muuttaa tuo köyhä ja tuottamaton maa reheväksi luonnonpuistoksi ja malliyhteisöksi, joka antaisi maailmalle käytännön esimerkin yhteistyön ja vilpittömän palvelustyön voimasta – asenteista, jotka ovat käyneet harvinaisiksi itsekkäässä ja taloudellista etua tavoittelevassa maailmassa.

Anandamurti ei haaskannut hetkeäkään laskiessaan peruskiven ihanteelleen paremman ja henkisemmän yhteiskunnan luomisesta. Lokakuussa 1990 Anandamurti jätti fyysisen kehonsa antaen ennen sitä ihmiskunnalle satoja teoksia kattavan tutkielman joogan salatusta tieteestä, uudesta globaalisesta politiikasta, maataloudesta, musiikista, kirjallisuudesta ja monilta muilta humanistisen tieteen aloilta. Hänen työtään jatkavat nyt tuhannet Ananda Margan seuraajat kaikkalla maailmassa.

 

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2024

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 21 – 23.6.2024 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat