Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Asanaharjoitukset

Sanskritin kielessä jooga-asentoja kutsutaan asanoiksi. Asana tarkoittaa “asentoa, joka antaa fyysistä hyvänolon tunnetta ja rauhoittaa mieltä ”. Asanat vaikuttavat rauhasiin, hermoihin, lihaksiin ja kaikkiin kehon elimiin.

Asanoista muodostuu harjoitusten sarja, joka tasapainoittaa kehon energiavirtauksia ja rauhasten toimintaa. Asanat joko puristavat tai venyttävät sisäeritysrauhasia kiihdyttäen tai rauhoittaen niiden toimintaa.

Hyvin muodostettu harjoitusten sarja tuo tasapainoa ja harmoniaa rauhasten toimintaan: ennestään heikot sisäelimet ja rauhaset vahvistuvat ja yliaktiiviset taas rauhoittuvat. Tämä voimistaa koko kehon hormonitasapainoa. Samalla hermosto vahvistuu ja molemmat yhdessä luovat fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Säännöllinen, oikein rakennettu asanaharjoitusten sarja luo terveyttä ja hyvinvointia sekä muodostaa pohjan edistyneemmille joogan harjoituksille, kuten pranayamalle ja meditaatiolle.

Ananda Marga antaa opetusta kaikissa joogan harjoituksissa. Asanoita, joogan elämäntapaa ja yksinkertaista meditaatiota opetetaan pienryhmissä ja videokursseilla. Editystyneempia harjoituksia, kuten yksilöllisiä asanaharjoituksia, pranayamaa ja meditaatiota taas henkilökohtaisesti.

Ananda Margan opettajat ovat saaneet sertifioidun koulutuksen ja pätevöityneet antamaan opetusta kaikilla näillä tasoilla ja osa-alueilla.

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2024

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 21 – 23.6.2024 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat