Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Itsetuntemus ja kaikkien palvelu

Ananda Margan perus-periaate ilmaistaan sanskritinkielisellä lauseella “Atma moksartham jagat hitayaca”, joka voidaan suomentaa kirjaimellisesti “Itsen vapautuminen ja maailmankaikkeuden palvelu” tai vapaammin “Itsetuntemus ja kaikkien palvelu“.

Tämän periaatteen kaksi näkökulmaa täydentävät toisiaan, molemmat ovat välttämättömiä tasapainoiselle ja täydelle elämälle.

Oma hyvinvointisi riippuu muiden hyvinvoinnista ja päinvastoin. Meitä kaikkia yhdistää yhteyksien verkko: ihmiset, eläimet, kasvit, koko planeetta, itse asiassa koko maailmankaikkeus.

Ananda Margan harjoituksia ohjaavat suositukset, jotka tunnetaan nimellä 16 kohtaa (engl. 16 points). Ne ohjaavat harjoittajaa sekä henkisissä että sosiaalisissa asioissa. Ne tarjoavat käytännöllisen keinon sekä henkilökohtaiseen kehitykseen että yhteiskunnan muuttamiseen.

Ananda Marga käyttää Patainjalin kahdeksanasteisen joogan rakennetta, mutta sisältää tantra-perinteen alkuperäisen meditaatiojärjestelmän tekniikoita, jotka olivat kadonneet tai laiminlyöty. Niitä on selvennetty ja niiden väärintulkintoja on korjattu. Myös uusia käytäntöjä tuodaan esiin, niiden avulla koko järjestelmä vastaa mielekkäällä tavalla nykyajan tarpeisiin.

Tantra on alkuperäinen henkitiede, jota opetettiin ensimmäisen kerran Intiassa yli 7000 vuotta sitten. Tantrajooga toimii Ananda Margan perustana. Tantra tarkoittaa vapautumista pimeydestä mielen laajentamisen avulla. Meditaatio on tämän tantrisen perinteen tärkein henkinen käytäntö, joka auttaa harjoittajaa voittamaan heikkouksia ja epätäydellisyyksiä. Se johtaa ihmiset epätäydellisestä täydelliseen, karkeasta hienovaraiseen ja orjuudesta vapautumiseen.

Ananda Margan tantran omaksuneet ihmiset sanovat:

Rakastan tantraa, koska se ei ole vain muokannut joogan ja ayurvedisen parantamisen maailmaa, vaan se on myös vaikuttanut moniin kulttuureihin ja viisauden perinteisiin kaikkialla maailmassa, mukaan lukien buddhalaisuus, taolaisuus, kiinalainen lääketiede ja jopa kreikkalainen ja kelttiläinen kulttuuri ja mytologia.

Rakastan tantraa, koska se on laaja kehon, mielen ja hengen kattava perinne, joka sisältää fyysisten joogaharjoitusten harjoittamisen, antaumuksellisen tanssin, mantrameditaation ja laulamisen, hengitysharjoituksia, visualisointitekniikoita, pyhää kosmologiaa ja jopa alkemiaa ja holistista lääketiedettä.

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2023

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 23 – 25.6.2023 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat