Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Eläinten ja kasvien suojelu – PCAP

PCAP:n perusti P. R. Sarkar vuonna 1977, lyhenne tulee sanoista Prevention of Cruelty against Animals and Plants. Lyhenne äännetään englannin ääntämyksen mukaisesti Pee-Cap. Vuonna 1982 Sarkarin kirja neohumanismista loi filosofisen ja inspiroivan perustan PCAP:n tavoitteiden toteuttamiselle.

PCAP on sitoutunut säilyttämään eläinten ja kasvien hyvinvoinnin ja turvallisuuden,  tarkoituksena on suojella luontoa. Neohumanistisen elämäntavan harjoittaja kokee sisäistä myötätuntoa ja rakkauden tunnetta kaikkia olentoja kohtaan – tämä motivoi suojelemaan eläimiä, kasveja ja luontoa.

PCAP:n tavoitteet kattavat laajan kirjon ympäristökysymyksiä, kuten metsitys, ympäristökasvatus, kasvissyönti, ekomatkailu, luonnon monimuotoisuuden suojelu, luomupuutarhat, maaseudun ekoyhteisöt ja alkuperäiskansojen luonnonvaraisten asukkaiden suojelu.

TAVOITTEET

  1. Eläimiin ja lintuihin kohdistuvan julmuuden ehkäisy.
  2. Harvinaisten ja uhanalaisten eläin- ja lintulajien suojeleminen sukupuuttoon kuolemiselta.
  3. Estetään kasveihin ja puihin kohdistuva julmuus ja suojellaan harvinaisia ja kuolevia kasvi- ja puulajeja sukupuuttoon kuolemiselta.
  4. Estää metsien hävittäminen ja luoda ja ylläpitää ympäristön ekologista tasapainoa.
  5. Luoda rakkauden tunnetta eläimiä, lintuja ja kasveja kohtaan popularisoimalla niiden hyödyllisyyttä ihmisille, yhteiskunnalle ja ympäristölle.
  6. Popularisoida kasvisruokavaliota ja siten pelastaa viattomien eläinten ja lintujen henki.
  7. Tarjota ruokaa eläimille ja tarjota turvapaikkoja ja lääketieteellistä apua sairaille ja sairaille eläimille ja linnuille.
  8. Edistetään metsäperäisiä tuotteita ja teollisuutta köyhien, heimojen ja metsäihmisten taloudellisen nousun edistämiseksi.
  9. Rakennetaan ja ylläpidetään eläinten suojelualueita, lintujen suojelualueita, lampia, kaivoja, laitumia, puutarhoja ja metsiä ihmisten, eläinten, lintujen ja kasvien hyvinvoinnin edistämiseksi.
  10. Edistetään ja kehitetään metsitystä, jotta kuivat ja karut maat voidaan muuttaa hedelmällisiksi ja viljelykelpoisiksi.

PCAP haluaa luoda maailman, jossa korkeamman olemuksensa ymmärtävät ihmiset ottavat arvokkaan roolinsa Maa-planeettamme ylläpitäjinä rakastaakseen, palvellakseen ja suojellakseen kaikkia planeetan eläviä ja ei-elollisia olentoja.

HANKKEET

Helsinki 1978

PCAP Croatia, PCAP Internationalin ensimmäinen osa, rekisteröitiin Euroopassa vuonna 2001. Se on ollut yksi aktiivisimmista PCAP-haaroista.

Parivesh Samvardhana Kanana -projektin aloitti P. R. Sarkar vuonna 1988. Se aloitettiin turvapaikkana harvinaisille ja uhanalaisille kasveille ja eläimille sekä ympäristöperintönä aikoinaan laajoille metsille ja ainutlaatuiselle villieläimille, Intian niemimaan alueella. Tällä hetkellä projektia hallinnoi PCAP.

PCAP Palamau -projekti toimii Palamaun alueella, Jharkhandissa, Intiassa. Se auttaa aktiivisesti kaduilla liikkuvia kulkueläimiä. Projekti pyrkii lisäämään näiden asioiden tiedostamista eläimistä välittävien ja suuren yleisön keskuudessa.

Korkeakoulutasoisen opetuksen tuottamiseen pyrkivä Ananda Marga Gurukula tarjoaa ympäristökasvatusta PCAP-ohjelmien kautta.

Read more

 

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2024

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 21 – 23.6.2024 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat