Ananda Marga Finland

ANANDA MARGA
Finland

Respond to truly living

Jooga: lyhyt historia

Jooga tarkoittaa “yhdistää” (siis englanninkielinen sana “yoke”). Sokerin ja hiekan sekoittaminen tarkoittaa näiden kahden yhdistämistä. Mutta joogan tarkoittama yhdistyminen on jotain enemmän. Todellinen yhdistyminen on kuin sokerin ja veden sekoittamista: näistä kahdesta tulee yhtä. Samyoga yoga ityaktoh jiivatman Paramatmanah (“Jooga on yksilötietoisuuden yhdistyminen ylimpään tietoisuuteen“).

Sivilisaation alusta lähtien ihmiset ovat pyrkineet kohti hengellistä täyttymystä. Tämä ylimmän laajentumisen kaipuu johti lopulta tantran tekniikoihin. Suuri joogi Shiva systematisoi ne alun perin 7000 vuotta sitten. Hän edisti myös avioliittojärjstelmän omaksumista ja opetti lääketiedettä, musiikkia, tanssia ja tiedettä. Jo alusta lähtien käytännöllinen tantran filosofia ei rajoittunut vain henkisiin harjoituksiin, vaan se läpäisi kaikki elämänalueet.

Ajan myötä tantran alkuperäinen systematisointi vääristyi ja jotkut näkökohdat ymmärrettiin väärin tai katosivat. Patainjali luokitteli noin 2100 vuotta sitten joogan tekniikat uudelleen – hän kutsui sitä astanga-joogaksi (“kahdeksanosainen polku“).

Anandamurti uudisti Patainjalin kahdeksanosaista järjestelmää ottaen mukaan tekniikoita, jotka olivat kadonneet tai jätetty huomiotta. Hän selkeytti ja korjasi väärintulkintoja ja esitteli uusia käytäntöjä, jotka tekevät koko järjestelmästä nykyaikaan ja ihmisten päivittäiseen elämään soveltuvan.

Kaikki tekniikat on yhdistetty Ananda Margan henkiseksi harjoitukseksi yksilön ja koko yhteiskunnan kehittämiseksi. Nämä ohjeet on koottu sarjaksi suosituksia nimeltä 16 kohtaa.

Lue lisää >>

 

Aiheeseen liittyvää

Juhannus 2023

Kutsumme sinut lämpimästi juhannustapahtumaan Forssan lähellä sijaitsevan Kreivilän kauniissa luonnossa. Juhannuksen jooga- ja meditaatioretriitti 23 – 25.6.2023 * Tarinoita nuotiolla järven rannalla* Mantralaulua luonnon keskellä*

Mitä Ananda Marga tarjoaa?

Paremman elämän tavoitteleminen on ihmisen perusolemuksessa. Me haluamme vahvistaa ja ylläpitää fyysistä hyvinvointiamme, tyydyttää mielemme haluja ja etsiä pysyvämpää onnen lähdettä. Ananda Marga edustaa alkuperäistä

Keho, mieli ja tietoisuus

Tämä artikkeli käsittelee joogan biopsykologiaa. Ihmiskeho on biologinen koneisto. Mieli hallitsee tätä kehon koneistoa pitämällä siihen suoraa yhteyttä ja vuorovaikutusta rauhasten, hormonien ja hermoston välityksellä.

Luokat